Presidentvalet, Resor, USA

Presidentvalsreflektioner

av Göran Lambertz
Publicerad tisdag 16 juni 2015

Det är fascinerande att följa den diskussion som pågår här i USA om det kommande presidentvalet och dess kandidater. När man lyssnar på radio under långa bilturer får man veta i stort sett allt om framför allt Hillary Clinton och Jeb Bush. Det mesta är intressant, sällan något riktigt lågt. Mest påfallande är hur många kommentatorer det finns som med liv och lust ger sig in i en diskussion om enskilda politikfrågor, kandidaternas styrkor och svagheter, strategival, dynastitillhörighetens fördelar och nackdelar, kandidaternas ideologiska utveckling osv. PK verkar inte finnas här i USA, allt är tillåtet. Och för det mesta känns det friskt.

Även i övrigt är USA sig likt, om man nu vågar uttrycka sig så förmätet när man är här bara vart sjunde år ungefär. Lugn trafik, för tunga kroppar, översvallande vänlighet, enormt matutbud, förskingrade kustremsor, hyggliga priser på det mesta och sällan något krångel. Det är ganska underbart att vara här, just nu för övrigt i Pensacola och i morgon till New Orleans.

PS Är det någon som hävdar att Thomas Quick (som han då hette) hade falska minnen av mord? Säg gärna till i så fall. (Nej, inte heller i dag kunde jag helt låta bli Quickärendet.)