Arsenall, Fotboll, Krångel, London, Söndagsbetraktelse, Ticker Company, Tina Turner

Söndagsbetraktelse nr 466

av Göran Lambertz
Publicerad söndag 5 maj 2024

Jag är i London över helgen, framför allt för att titta på fotboll men också för att uppleva denna härliga stad. Vi åkte hit mest för fotbollen, men det blev också bl.a. en musical om Tina Turner, en mycket fin föreställning.

Fotbollen krånglade en hel del den här gången. Jag har lärt mig att matcher i England inte sällan byter datum, t.ex. från lördag till söndag eller tvärtom, och att man därför måste boka flygresan med viss marginal. Men den man köper biljetterna av brukar berätta om matchen är flyttad. Och när vi inte fick något sådant besked den här gången utgick vi från att matchen, Crystal Palace – Manchester United, skulle gå som planerat på lördagen. Men men .... den var flyttad till måndagen, i morgon alltså! Mitt fel, jag borde förstås ha kollat i god tid, nu fick jag det klart för mig först när vi flög hit på torsdagskvällen.

Säljföretaget (Tickets Queen, välj gärna ett annat) ville inte låta oss byta till lördagsmatchen mellan Arsenal och Bournemouth utan stora kostnader och jag bråkade en del om att de inte hade berättat att matchen var flyttad. Det slutade med att vi köpte biljetter till Arsenal-matchen hos ett annat företag och har kvar måndagsbiljetterna fast vi åker hem i kväll söndag. (Om någon är intresserad har jag alltså tre biljetter till måndag kväll.)

Nåja, slutet gott allting gott. Den match vi såg var väldigt bra. Arsenal vann med 3–0 och har fortfarande chansen att vinna ligan, även om Manchester City ser ut att bli för svåra. Massor av folk, härlig stämning. Och jag hade aldrig tidigare varit på Emirates Stadium, en mycket fin fotbollsarena.

Så om du åker till London för att se på fotboll, var beredd på att det kan krångla. Och att det kan bli ganska dyrt.