Bok, Högsta domstolen, Pension, Planering, Söndagsbetraktelser

Söndagsbetraktelse nr 92

av Göran Lambertz
Publicerad söndag 26 februari 2017

Den 4 december skrev jag att det var tre månader kvar till pension (betraktelse 80). Och att jag hade bestämt mig för att sedan ägna 30 % av tiden åt att hjälpa, 30 % åt egen förkovran och 40 % åt annat (bl.a. resor, bokläsning, skrivande, vila och kanske arbete).

 

Nu har de tre månaderna gått. Tisdag är min sista arbetsdag. Arbetsrummet är rent sånär som på datorn och några papper i plastmappar. Jag har kört hem böcker och annat i tio lådor (tack Hanna och Petter för hjälpen), kastat och gett bort ungefär lika mycket.

 

På tisdag eftermiddag kl. 15 blir jag avminglad i Högsta domstolens bibliotek av mina arbetskamrater. Då ska jag säga bl.a.:

– att jag älskar deras skicklighet och engagemang,

– att jag tänker skriva en ganska intressant bok, ”Högsta domstolen inifrån”.

 

Av att planera för den sista tredjedelen av sitt liv lär man sig att man borde ha planerat bättre för den andra. Därför att det är oväntat inspirerande, och klokt, att tänka igenom på djupet vad man vill göra.