Debatten, Quickärendet

Ett nytt skede

av Göran Lambertz
Publicerad onsdag 27 maj 2015

I förrgår kväll (måndag) bestämde jag mig för att lägga ner den offensiva debatten om Quickärendet. Det finns flera skäl. De viktigaste redovisar jag i den här artikeln. http://www.expressen.se/debatt/lambertz-nu-lamnar-jag-quickarendet/

I dag ska jag vara med i Gomorron Sverige kl. 09.40. Däremot blir det inte något SVT Debatt i morgon kväll. Jag hade accepterat att komma om jag fick möta en enda person i en lugn diskussion om dels min egen roll i debatten och i Högsta domstolen, dels mediernas roll i Quickärendet. Jag ville möta någon som kunde svara någorlunda för medierna, men SVT hittade ingen.

Och i går eftermiddag höll min fantastiska hustru Susanne sin docentföreläsning på SLU, Listeria Monocytogenes - lärdomar av ett aktuellt utbrott i Sverige. Efteråt firade hela familjen med en underbar middag på Villa Anna här i Uppsala.

Semestern närmar sig. I dag två återställningar i domstolen (jag är referent i båda målen), i morgon tre (inte referent i något). Hemdag på fredag. Då ska jag ta tag ordentligt i förberedelserna för en konferens i Uppsala i november som jag är huvudansvarig för: Uppsala Summit on Human Rights & International Law 2015 - "Israel, Palestine and International Law".