Domar, Extrabetraktelser, Förtal, Förtalskassan, Lögner, Våldtäkt

Extrabetraktelse om en dom i dag för grovt förtal

av Göran Lambertz
Publicerad tisdag 25 maj 2021

I dag dömdes ”Emma” för grovt förtal av en man i Stockholm som jag här kallar för PA. Emma är kvinnan som påstod att hon våldtagits av mig julnatten 2020. Och hon hade även påstått offentligt att hon 2017 våldtagits av PA, det var det som målet nu gällde. (Hon har dessutom påstått att hon 2018 våldtagits av en man som jag här kallar DU.) Straffet för Emma i dag blev villkorlig dom och 80 dagsböter à 50 kr. Hon ska dessutom betala 70 000 kr i skadestånd till PA.

Som jag har skrivit tidigare (se Söndagsbetraktelse 311) gjorde Emma inga försök att leda i bevis att hon blev utsatt för våldtäkt av PA. Hon bara påstod det helt enkelt. För att ha någon chans att frias skulle hon ha behövt anföra bevis som medförde att hon kunde bedömas ha åtminstone skälig grund för sitt påstående om våldtäkt. Men det gjorde hon som sagt inte, fastän hon hade kunnat åberopa de två kvinnor som var med vid händelsen (och som inför polisen berättade detsamma som Emma) som vittnen. Ett tydligare erkännande av en lögn är nog svårt att finna.
--
Det intressanta blir nu om extremfeministernas s.k. Förtalskassa
kommer att betala Emmas böter och skadestånd, sammanlagt 74 000 kr. I så fall visar man att man stöttar även falska våldtäktsanmälningar. Och det har man sagt, mer eller mindre tydligt, att man gör. För ”ingen kvinna som säger att hon har våldtagits ljuger". Det är i alla fall den policy som Förtalskassan ska följa.

Upp till bevis!