Bloggen, Hemsidan, Quickärendet

Första bloggposten

av Göran Lambertz
Publicerad söndag 10 maj 2015

Någon blogg skulle jag inte ha, och inte någon hemsida heller.

Men med boken, Quickologi, visade det sig väldigt praktiskt att ha en del material för sig, utanför själva boken. Så då blev det en hemsida i alla fall. Och där (här) ligger nu en del extramaterial till Quickologi, och dessutom ett stort antal artiklar som jag har skrivit om Quickärendet genom åren.

Och när jag ändå hade en hemsida blev det frestande att även stoppa in andra artiklar som jag har skrivit. Det har jag nu gjort till viss del. Många återstår, framför allt äldre juridiska artiklar som jag inte har digitalt utan måste scanna, och en massa kortare tidningsartiklar.

Så en hemsida blev det. Och nu alltså även en blogg. Jag har tänkt mig att ha den mest för att skriva in små noteringar om Quickärendet allteftersom debatten fortsätter. För fortsätta lär den göra, även om den tidvis stillar sig till nästan noll. Det som enligt min mening är riktigt intressant och viktigt är inte Quickärendet som sådant - där kommer vi så småningom att ha ett facit som accepteras av de allra flesta - utan det som ärendet har visat om det svenska samhället. Det finns anledning att återkomma till det.

Men jag använder nog bloggen även till en del annat. Inte för att jag känner något behov av det egentligen, utan mest för att testa. Vi får se vad det blir.

Kanske några ord om den kommande veckan: På måndagen är det föredragningar i HD på förmiddagen, sammanträde i FAR:s disciplinnämnd på eftermiddagen och sedan möte med Fri Tanke Smedja ute på Lidingö. Många intressanta ämnen, allra sist ska jag prata om medierna och Quickärendet. Middag och sen hemresa. – På tisdagen är det en ganska lång intervju på förmiddagen och seminarium om forskningsfusk på KI på eftermiddagen. På kvällen middag på Miss Voon. Det blir ganska sen hemresa igen. – På onsdagen har jag jour i domstolen. Då är det återställning i ett mål där jag är referent tidigt på morgonen och sedan föredragningar, sannolikt till en bit efter lunch. Sedan inspelning av en radiointervju. Hem förhoppningsvis någorlunda tidigt. – Torsdag är det bilresa till Östergötland och efterlängtat umgänge med ett par av våra allra bästa vänner. – Fredag är det samtal i Kisa bibliotek kl. 11 om Quickologi. Samtalsledare är min gamle barndomsvän Torbjörn Lindqvist. Och sedan hälsar Susanne och jag på syster Kerstin och svåger Sten-Olof i Österbymo innan vi åker hemåt på seneftermiddagen. – I helgen blir det ganska fullt med jobb, framför allt med två mål veckan efter där jag är referent. Men också med en föreläsning och ett par återställningar.

Den som har hjälpt mig att komma igång med min hemsida är Klas Ehnemark, en skicklig, generös och klok person som jag är ett stort tack skyldig för allt som han har hjälpt mig med redan. Tack Klas! Nu har jag följt dina instruktioner för den första bloggposten. Är du bussig och ser till att den görs synlig?