Föresatser, Minnet, Söndagsbetraktelser

Söndagsbetraktelse nr 248

av Göran Lambertz
Publicerad måndag 24 februari 2020

Jaha, så hände det. Efter att ha lyckats minnas 247 betraktelser i rad glömde jag bort nr 248. Och kommer ihåg den nu, när klockan är kvart över midnatt och jag alltså missat söndagen med en kvart. Nå, jag väljer att räkna denna natt till den gångna söndagen och skriver nr 248 nu.

 

Och ämnet då? Ja, det känns givet. ”När man har kommit upp i 70 börjar man glömma.”

 

Men då gäller det också att ta tag i det där förgängliga minnet och bestämma sig för att faktiskt komma ihåg det som är viktigt. Söndagsbetraktelser hör ju egentligen inte till det som är riktigt viktigt, men det finns annat. Och från och med nu ska jag dels anteckna allt i kalendern som jag behöver komma ihåg, dels pränta in allt viktigt i minnet en extra gång. Det senare brukar faktiskt hjälpa. En tid i alla fall.